Planificarea unei nunți este o etapă specială în viața fiecărui cuplu. Doar cine nu a trecut prin asta nu știe câtă energie și timp implică. În căutarea unei atmosfere unice și autentice, mulți miri aleg să-și organizeze nunta într-un hambar rustic, unde elementele naturale și decorul romantic se îmbină armonios.

Magia hambarelor rustice:

Hambarele rustice sunt locații ideale pentru nunți, deoarece emană un aer autentic, prietenos și îmbină farmecul trecutului cu confortul prezentului. Pereții din lemn masiv, podeaua rustică și ferestrele generoase creează un cadru intim și cald în care dragostea celor doi își găsește rădăcinile. Această atmosferă rustică servește ca fundal perfect pentru o nuntă romantică și naturală. Deseori vom găsi tot felul de elemente deco în cadrul hambarelor, de la chitări și fotolii retro la damigene sau cărți deschise (Narative). Ca să nu spunem chiar mașini de epocă sau case tradiționale, cum găsiți la Ulița Deal sau la Greenspot.

 


Decorul natural:

Nunțile organizate în hambare rustice sunt caracterizate însă și de utilizarea decorului natural. Florile și plantele proaspete sunt elementele cheie în crearea unui aspect natural și autentic. Atunci când vine vorba de aranjamentele florale, este important să se opteze pentru flori de sezon (noi am vizitat-o pe Localinda de curând, și ne-a inspirat în creație), în culori calde și pastelate, care se îmbină perfect cu atmosfera rustică.

Florile de câmp, trandafiri, bujori, dalii și crini sunt doar câteva exemple de flori care pot fi utilizate în aranjamentele florale folosite la nunti rustice.

Alegerea vaselor de ceramică:

Pentru a adăuga o notă de autenticitate și rafinament aranjamentelor florale într-un asemenea cadru, vasele de ceramică sunt o opțiune de luat în calcul. Aceste vase sunt disponibile într-o varietate de forme, dimensiuni și culori, permițându-vă să vă exprimați creativitatea și potrivindu-se perfect cu tema evenimentului.

Bolurile cu picior sau vazele de ceramică adaugă un plus de farmec și personalitate aranjamentelor florale, dând atât o notă de eleganță precum și una de unitate, a unor linii alese atent, în consonanță cu decorul hambarului.


Varietatea de recipiente:

Pentru a crea un decor floral spectaculos, este recomandat să se utilizeze o varietate de recipiente, astfel încât să se obțină un aspect vizual plin de dinamism și diversitate, în ton cu tema nunții rustice, nunții boho sau de farm wedding. În afară de vasele de ceramică handmade, se pot utiliza bineînțeles și alte tipuri de recipiente, precum cele de sticlă reciclată, căni de lemn sau chiar coșuri rustice. Nouă ne plac nunțile unde mirii aleg un centerpiece de ceramică. Această combinație de texturi și materiale adaugă un aspect vizual interesant și unic întregii atmosfere a nunții, mai ales că vorbim despre înglobarea lor într-un concept mai larg care conține elemente de design rustic.


Inspirație și creativitate

Atunci când vine vorba de aranjamentele florale în hambare rustice, nu există limite în ceea ce privește inspirația și creativitatea. Organizatorii de nunți pot utiliza elemente naturale suplimentare și vă sfătuim să vă bazați pe sprijinul lor, precum frunze verzi, lemn, mușchi sau chiar lumânări rustice, pentru a crea un decor romantic și magic. Este important să se combine diferite înălțimi, forme și culori în aranjamentele florale, astfel încât acestea să devină puncte focale ale întregii scene.

Nunțile organizate în hambare oferă un cadru romantic și autentic pentru a celebra dragostea și uniunea a doi oameni. Decorul natural și aranjamentele florale în vase de ceramică lucrate manual reprezintă elemente esențiale în crearea unei atmosfere magice. Alegerea vaselor de ceramică adaugă un farmec aparte evenimentului, oferind o opțiune interesantă și plină de personalitate. În final, fiecare cuplu poate da viață propriilor vise și poate crea un decor unic și fermecător pentru nunta lor într-un hambar în mijlocul naturii.


Photo credits: @Mihaela Dincă & @Nela Tiberiu